Укрпошта запровадила нові тарифи на доставку посилок: на скільки зросли ціни

Укрпошта запровадила нові тарифи на доставку посилок: на скільки зросли ціни

Ціна послуг "Укрпошти" збільшується з 1 липня 2024 року

Національний поштовий оператор "Укрпошта" оголосив про збільшення вартості послуг в Україні з 1 липня 2024 року. Зміни стосуватимуться тарифів "Стандарт" і "Експрес".

Згідно з інформацією від прес-служби "Укрпошти", вартість послуг "Стандарт" в середньому зросте на 5-9 грн, а тарифи "Експрес" зросли в середньому до 10 грн, залежно від ваги. Для посилок до 2 кг буде встановлено єдину вартість по всій країні. За тарифом "Стандарт" ця вартість становитиме 40 грн в області і 45 грн по всій Україні, а для "Експрес" - 45 грн в області і 60 грн по всій Україні.

Підвищення тарифів "Укрпошти" пояснюють зростанням цін на електроенергію, паливо, комунальні послуги та інфляцією. Також компанія несе витрати на відновлення інфраструктури після російських обстрілів і на забезпечення безперебійної роботи в умовах відключення електроенергії.

Важливо додати, що тарифи на пересилання письмової кореспонденції, послуги "Укрпошта. Документ" і міжнародні відправлення залишаються без змін.

"Укрпошта" повідомила, що під час повномасштабної війни компанія зазнала збитків на суму близько 2,5 млрд грн та втратила активи. Незважаючи на це, вона продовжує працювати і адаптуватися до складних умов, забезпечуючи поштові послуги для населення України.

Нагадаємо, що раніше "Укрпошта" почала встановлювати нові відділення замість зруйнованих.

Читайте також: