Упродовж доби РФ завдала 134 ракетні та 60 авіаційних ударів по Україні – Генштаб

З початку війни, уже 674 доби, Росія продовжує вести агресію проти України. За останню добу було 31 бойове зіткнення. Загалом ворог здійснив 134 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Цієї ночі ворог здійснив масований ракетний удар по Україні, атакуючи об'єкти критичної інфраструктури, промислові та цивільні об'єкти. Відповідно до даних, противник використав близько 160 засобів повітряного нападу, включаючи різні типи ракет та ударні безпілотні літальні апарати. Застосування військами та засобами протиповітряної оборони України призвело до знищення 88 крилатих ракет і 27 ударних безпілотних літальних апаратів "Shahed-136/131".

На жаль, через терористичні атаки РФ є загиблі та поранені серед цивільного населення. Унаслідок обстрілів та ракетних ударів постраждали приватні будинки, лікарні та інші цивільні та промислові об'єкти.

На Волинському та Поліському напрямку

Ситуація без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань. Розміщені в районах прикордоння з Україною підрозділи збройних сил Білорусі успішно виконують свої завдання.

На Сіверському та Слобожанському напрямку

Противник продовжує підтримувати військову присутність в прикордонних районах, здійснюючи диверсійно-розвідувальні дії та обстріли населених пунктів з території РФ, а також збільшує щільність мінно-вибухових загороджень по державному кордону. Противник обстріляв понад 20 населених пунктів, серед яких Красні Лози, Залізний Міст, Блешня (Чернігівська область), Степок, Запсілля, Басівка, Попівка (Сумська область), Уди, Гур'їв Козачок, Красне Перше, Амбарне (Харківська область).

На Куп’янському напрямку

Сили оборони України успішно відбили сім атак противника в районі населеного пункту Синьківка (Харківська область), де ворог, підтримуваний авіацією, намагався прорвати оборону. Також ворог здійснив авіаційний удар в районі населеного пункту Іванівка (Харківська область). Під артилерійським і мінометним обстрілом опинилися близько 10 населених пунктів, серед них Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка (Харківська область).

На Лиманському напрямку

Противник не веде наступальних дій. Здійснив авіаційні удари в районах населених пунктів Макіївка, Невське, Серебрянське лісництво (Луганська область) та Терни, Серебрянка (Донецька область). Близько 10 населених пунктів постраждали внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів, серед них Невське, Білогорівка (Луганська область) та Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Спірне, Роздолівка (Донецька область).

На Бахмутському напрямку

Українські захисники відбили атаку противника в районі Андріївки (Донецька область), де ворог намагався відновити втрачені позиції. Близько 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем, включаючи Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку, Нью-Йорк (Донецька область).

На Авдіївському напрямку

Наші війська відбили три атаки противника в районі Степового, Авдіївки та 12 атак в районах Сєверного, Первомайського та Невельського (Донецька область), де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Ворожа авіація також здійснила авіаційні удари в районах населених пунктів Олександропіль та Новобахмутівка (Донецька область). Близько 10 населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Бердичі, Степове, Авдіївку, Сєверне, Первомайське (Донецька область).

На Мар'їнському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки (Донецька область), де противник здійснив п'ять безуспішних атак на наші позиції. Крім того, більше десяти населених пунктів опинилися під обстрілом, включаючи Красногорівку, Георгіївку, Побєду, Новомихайлівку та Парасковіївку (Донецька область).

На Шахтарському напрямку

Ворог не веде наступальних дій. Зареєстровано обстріли близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Пречистівка, Урожайне (Донецька область).

На Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили атаку противника на захід від Вербового (Запорізька область). Близько 25 населених пунктів постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Полтавку, Малинівку, Мала Токмачка, Новоданилівку, Кам'янське, Степногірськ (Запорізька область).

На Херсонському напрямку

Артилерійські обстріли противника зазнали Іванівка, Антонівка, Новотягинка, Херсон (Херсонська область) та Солончаки (Миколаївська область).

Усунути намір ворога вивести наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра по-прежнему залишається важливим завданням. Упродовж доби ворог здійснив дев'ять невдалої штурмової атаки на наші позиції, але наші війська продовжують утримувати зайняті позиції і завда