Уже цього тижня можуть розпочатися переговори про членство України в ЄС – Reuters

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн планує оприлюднити звіт з оцінкою прогресу України на шляху до членства в ЄС. За інформацією Reuters, це станеться цієї середи, 8 листопада.

Звіт міститиме позитивні рекомендації, однак вони будуть залежати від виконання певних умов. Одна з таких умов – посилення боротьби з хабарництвом. Також необхідно схвалити реформу щодо захисту прав меншин.

Звіт і рекомендації голови Єврокомісії стануть основою для прийняття важливого рішення про початок офіційних переговорів про членство України в ЄС. Це рішення планується ухвалити на саміті національних лідерів Європейського союзу в грудні.

Під час свого візиту до Києва 4 листопада Урсула фон дер Ляйєн висловила високу оцінку прогресу, досягнутого Україною. Вона підкреслила, що країна перебуває в екзистенційній війні, але водночас проводить глибоку реформування.

Особливо Фон дер Ляйєн підкреслила досягнення в українській судовій системі, протидії олігархам і боротьбі з відмиванням грошей.

Раніше було повідомлено, що європейські лідери готуються розпочати офіційні переговори про вступ України та Молдови до ЄС вже наступного місяця.

Президент України Володимир Зеленський також анонсував нові реформи, які будуть спрямовані на вступ України до ЄС.