В яких країнах ЄС найбільше працевлаштованих українців: інфографіка

За даними інфографіки payspace, близько третини українських біженців в країнах Європи знайшли роботу. Лідерами за рівнем зайнятості є Польща, де працюють 65% українців працездатного віку, та Велика Британія, де цей показник складає 61%.

У Швеції, Литві та Чехії знаходять роботу відповідно 56%, 53% та 51% українських біженців. Данія, Нідерланди та Естонія мають однакове значення працевлаштування - 46%. У Франції та Ірландії близько третини українців перебувають на роботі.

Найнижчий рівень зайнятості в результаті показали Німеччина, Італія та Швейцарія - 19%. Примітно, що Швейцарія має намір полегшити процедуру працевлаштування для українських біженців з метою збільшення цього відсотка. Усього в Україні є понад 4,9 млн внутрішньо переміщених осіб, з яких 40% мають роботу.

Повідомлялося, що у Польщі зростає підтримка прийому українських біженців. За результатами опитування, у листопаді 62% поляків заявили про свою готовність прийняти біженців з України, що є більшим показником, ніж у жовтні (57%).