В "Енергопроєкті" прокоментували, коли варто добудовувати Хмельницьку АЕС

В

Енергоблоки №3 та №4 на Хмельницькій атомній електростанції мають бути добудовані після завершення російської агресії, - експерт

Голова правління Київського науково-дослідного та проєктно-конструкторського інституту "Енергопроєкт" (КІЕП) Юрій Сапожніков заявив, що енергоблоки №3 та №4 на Хмельницькій атомній електростанції мають бути добудовані, але треба чекати на завершення російської агресії. Він наголосив, що щоб знести вже збудовані конструкції енергоблоків, довелося би витратити близько 1 млрд доларів. Зараз експерт вважає за доцільне зосередитися на розбудові розподіленої генерації.

Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг вже підтримав законопроєкт про добудову енергоблоків №3 та №4 на Хмельницькій атомній електростанції.

Нагадаємо, що НАЕК "Енергоатом" планує підписати угоду про купівлю двох ядерних реакторів у Болгарії. Реактори російського виробництва з недобудованої АЕС "Белене" будуть придбані.

Хмельницька атомна електростанція наразі працює на двох енергоблоках, які запроєктовані на потужність 1000 МВт кожен. Завершення будівництва енергоблоків №3 та №4 було призупинено у 1990 році через мораторій на будівництво нових АЕС.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: