В ГУР розповіли про операцію, під час якої в український полон здалося 11 окупантів

Головне управління розвідки Міноборони провело операцію "Бариня", під час якої 11 окупантів здалися у полон.

ГУР завербувало російського офіцера Данила Алфьорова, а він переконав 11 російських військових здатися у полон. Вони скористалися програмою "Хочу жить", в ефірі телемарафону розповів представник ГУР МО Андрій Юсов, пише Gazeta.ua.

Частина цих полонених хоче повернутися до Росії і чекає на обмін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Алфьоров - людина з критичним мисленням, не був уражений російською пропагандою і "одразу зрозумів", що дії очільника РФ Володимира Путіна та кремлівської верхівки є злочинними, що і дозволило в подальшому успішно реалізувати операцію "Бариня", розповів Юсов.

Алфьоров не просто вирішив здатися у полон, а захотів залишитися в Україні та долучитися до її захисту від агресії Росії. За словами Юсова, така можливість в росіянина буде.

23 серпня російський пілот Максим Кузьмінов здався Україні, перегнавши гелікоптер Мі-8 окупантів в Харківську область. Його вчинок був узгоджений з ГУР України. Спецоперація мала кодову назву "Синиця". Російському пілоту організували безпечний повітряний коридор, він летів на гранично малій висоті в режимі радіомовчання.

Кузьмінов пояснив, що вчинив так, оскільки виступає проти агресивної війни і не хоче бути причетним до військових злочинів.

Росіянин сам вийшов на зв'язок з українськими розвідниками, йому запропонували гарантії безпеки, нові документи, грошову компенсацію та винагороду. Його сім'ю вивезли з РФ у безпечне місце.