В останню мить свого життя біг до пораненого бійця. Згадаймо хокеїста та вчителя Олексія Логінова

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олексія Логінова.

Олексій Логінов, 23-річний ексворотар білоцерківського "Білого Барса", загинув 8 листопада цього року на Луганщині. Він боровся проти окупантів української землі.

В останній момент свого життя Олексій біг до пораненого бійця, а тоді артилерійський снаряд вибухнув поруч з ним. Так повідомили про смерть Логінова у Київському національному університеті, де він навчався.

Олексій Логінов народився 25 листопада 1999 року в Києві. Він був вихованцем відомої школи "Сокіл" і в 2015 році став бронзовим призером чемпіонату України U17. Потім він перейшов у систему "Крижинки" і у 2017 році дебютував у дорослому чемпіонаті України з командою "Крижані Вовки" з Києва.

У наступному сезоні Логінов став чемпіоном України серед молодих гравців (U20) з "Білим Барсом" і також зіграв два матчі у дорослому національному чемпіонаті, допомігши білоцерківській команді здобути бронзову медаль. Потім Логінов перейшов до школи "Крижинка" і знову дебютував у дорослому національному чемпіонаті, але вже з "Крижаними Вовками". Після зіграного матчу Олексій перейшов у "Білий Барс" і став чемпіоном України-2018 серед молоді (U20), а також зіграв ще два матчі в дорослому національному чемпіонаті, долучившись до здобуття бронзи командою з Білої Церкви.

Олексій також був студентом географічного факультету Київського національного університету імені Шевченка. У 2022 році він закінчив магістратуру Інституту міжнародних відносин. Після отримання вищої освіти він працював вчителем географії в школі № 317 у Києві. Олексій став добровольцем у Збройних силах України після початку повномасштабної війни. Він був єдиним дитинцем у своїй родині.

Похорон Олексія Логінова відбувся 16 листопада на Лук'янівському цвинтарі. Він загинув незадовго до своїх 24-х народин.

"Олексій Олександрович Логінов-Доля, мій син, мій найрідніший чоловік. Він загинув, виконуючи найважче бойове завдання. Він був справжнім героєм, людиною з великої літери. Він навчив своїх товаришів слухати важку музику й сміятися..." - розповів батько Олексія.

Олексій Логінов був справжнім патріотом, який свідомо боровся за мирне майбутнє України. Він завжди носитиметься в наших серцях як прекрасна людина, що несла добро і радість, дарувала усмішки та віру тим, хто був поруч. Вічна пам'ять справжньому герою!", - зазначили колеги Логінова.

"Главком" приєднується до хвилини мовчання і вшановує пам'ять всіх українців, які пожертвували своїм життям у боротьбі за Батьківщину. Ми пам'ятаємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови в скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання. Ми вшановуємо світлу пам'ять громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність держави, усіх військових, цивільних та дітей, які загинули в боротьбі з російськими окупантами і через напад ворожих військ на українські міста та села.