В Угорщині актори випали з балкону під час вистави

Під час вистави "Ромео і Джульєтта" в одному з угорських театрів стався нещасний випадок, після якого двоє акторів зазнали травм і перебувають у лікарні. Про це інформує BBC.

У головних ролях вистави були Юлія Сас, яка грала Джульєтту, і Лайош Отто Хорват, який втілив образ її батька, сеньйора Капулетті. Під час виступу вони випали з балконної декорації та приземлились на платформу позаду сцени.

Парамедики швидко з'явилися на місці та надали першу допомогу постраждалим акторам. Потім їх прооперували, і наразі їх стан оцінюється як стабільний, але важкий.

Проводиться розслідування цього випадку. Після нещасного інциденту директор Національного театру Аттіла Віднянський пропонував свою відставку, але міністр культури Угорщини Янош Чак відхилив цю пропозицію і чекає на результати розслідування перед ухваленням рішення.

Чак та Віднянський відвідали акторів у лікарні після інциденту. "Завдяки професійній та якісній медичній допомозі стан Юлії Сас та Отто Лайоша Хорвата з кожним днем покращується. Міністерство забезпечує невідкладну екстрену допомогу обом артистам у цей важкий період", - зазначив міністр.

На згадку, в Україні сучасний театр продовжує постановки п'єси відомого письменника і драматурга Михайла Булгакова, де виступають такі актори, як Ольга Сумська та Володимир Горянський.