В Україні досі триває Перша світова війна

Минуло 105 років з того часу, як Перша світова війна, яка мала припинити всі війни, фактично завершилася (хоча до середини 70-х ще тривали післявоєнні наслідки).

У Західній Європі цю війну завершив неефективний Версальський договір, який став просто перемир'ям на 20 років. Таким чином, почався "другий тайм", і лише у 1945 році Перша світова війна остаточно завершилася.

На Сході війна майже закінчилася так само, як і мала - розпадом імперій, незалежністю нових країн і соціалістичним розв'язанням селянського питання. Проте російський більшовизм перекинув регіон на своєрідний кільцевий шлях. Тому в кінці кінців нічого не змінилося в 1945 році.

Тільки у 1991 році ми вийшли з цієї петлі часу і повернулися до 1917 року. Холодна війна вже була програна, імперії були знищені, але земельне питання так і залишалося нерозв'язаним. Але варто зазначити, що історія не повторюється, а лише римується. Тому повторення подій 1918-1920 років нам вдалося уникнути.

Але, як ми вбачаємо, події 2014 та 2022 років показують, що Перша світова війна для України ще не завершилася назавжди. Це безпосередній наслідок світової війни, а саме - війни новоутвореної національної держави проти реваншистської імперії.

Щоб остаточно завершити війну, необхідно перемогти Росію, її загибель і перетворення на подібну до Османської імперії - Туреччину. Це повинно статися, як і 105 років тому, і лише тоді війна буде остаточно закінчена.

Читайте також:

  • Українців чекає важкий і трагічний 2024 рік
  • Хто буде встановлювати новий світовий порядок?
  • Війна чи людство. Хто переможе?
  • Політика демократичного світу зайшла в глухий кут
  • Новий світовий порядок та Третя світова війна