В Україні масштабна повітряна тривога тривала менше години

На 14 вересня було оголошено велику повітряну тривогу через підняття у повітря винищувачів МіГ-31К, які можуть нести ракети "Кинджал".

Відбулися запуски ворожих ракет у районі Старокостянтинова Хмельницької області. Там було почути вибухи, але раніше влада повідомляла про нейтралізацію непридатних боєприпасів.

Повітряні сили закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

О 14:58 масштабна повітряна тривога була скасована.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів, Міністерству оборони та Генштабу ЗСУ знайти рішення, щоб тривалі тривоги через польоти російського МіГ-31К, який може переносити ракети "Кинджал", не паралізували життєдіяльність українців.

Проте система оповіщення населення про повітряну загрозу залишиться незмінною, незважаючи на заклики президента знайти рішення. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що якщо МіГ-31 злітає у повітря, по всій Україні і надалі буде оголошуватися тривога.

Нагадаємо, раніше повітряна тривога була оголошена у Київській та Чернігівській областях. Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку і закликали мешканців столиці прийти до укриття.

Як відомо, триває 659-й день повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 120 бойових зіткнень.