В Україні змінилися правила обміну доларів

Національний банк України вимагає, щоб усі банки, які обмінюють пошкоджені купюри доларів на нові, вказували ціну та строк обміну. Крім того, для цього обміну теж потрібно буде заплатити комісію, яка може складати від 7% до 50% від суми.

Наприклад, якщо обрати банк "Райффайзен", то за обмін купюр на суму $1000 потрібно заплатити $70 комісії та 10 грн за перевірку купюр. У "АкордБанк" комісія за обмін буде $150, а перевірку купюр потрібно буде оплатити 20 грн.

Також треба враховувати комісію при обміні в "КредоБанк", яка становить 15% від обміну. Наприклад, при обміні купюр на суму $1000, треба буде заплатити $150 комісії та 10 грн за перевірку купюр.

У "Райффайзена" комісія за перевірку платоспроможності купюр буде 35 коп. за кожну банкноту (максимальна вартість - 1 гривня), а у "АкордБанка" - по 2 грн за купюру (але не менше ніж 20 грн). Тобто, незалежно від кількості купюр, за перевірку треба буде заплатити 20 грн.

MTB-Bank не повідомив про вартість послуг інкасо на своєму сайті.

Національний банк України встановив офіційний курс долара на рівні 36,61 грн, а євро коштує 38,65 грн. Офіційний курс польського злотого становить 8,68 грн.