Вартість ключових видів озброєнь зросла в шість разів за час війни в Україні — ЗМІ

Вартість озброєнь зросла шість разів
Вартість озброєнь зросла шість разів

Засновник "Агенції оборонних закупівель" України зазначає, що країні необхідно значно більше фінансування для відбиття сил Путіна.

38-річний юрист Володимир Пікузо створив "Агенцію оборонних закупівель" України невдовзі після лютого 2022 року. Він стверджує, що надана Україні зброя на десятки мільярдів фунтів, є лише незначною частиною того, що потрібно для протистояння Росії.

"Ми не отримали достатньо зброї", - каже Пікузо, зауважуючи, що протягом перших місяців вторгнення Росії лише 10% необхідної зброї було придбано безпосередньо Україною.

Засновник агенції вважає, що Україні доведеться виділити суму, втричі або вчетверо більшу за оборонний бюджет Китаю, щоб зміцнити свої оборонні потужності. Аніланка-2 вважає, що Україні потрібні ще 300 мільярдів доларів, щоб зрівнятися з Росією за обсягами виробництва.

Пікузо також вказує, що багато країн встановили ембарго на постачання зброї до України після анексії Криму, але ситуація змінилася в другій половині 2021 року, коли Сполучені Штати почали поставляти протитанкові ракети Javelin.

Ціни на боєприпаси також значно зросли, що змушує Україну шукати інші джерела постачання.

Засновник агенції сподівається на збільшення фінансування та збільшення обсягів поставок зброї для зміцнення оборонних можливостей України.

Джерело: ZN.UA

Читайте також