Венесуела – нова гаряча точка імені Путіна

Здається, що нова конфліктна ситуація, пов'язана з Росією, з'являється на карті світу. На цей раз це відбувається в Венесуелі, де відбувся референдум щодо приєднання 2/3 території Гаяни. Без підтримки США, Гаяна не має шансів вистояти, а без підтримки Росії, Мадуро ніколи б не смів піти на цей крок.

Ще рано стверджувати, як розвиватимуться події, але очевидно, що це ще одна спроба Росії повторити сирійський сценарій, коли один конфлікт заглушає інший.

Також варто звернути увагу на те, що в день референдуму, заступник міністра оборони РФ Євкуров відвідав Нігер, де зустрівся, як мінімум, з міністром оборони. Зазначу, що Євкуров був покладений відповідальності за африканські активи Пригожина і посилення військового присутності Росії в Африці. Безсумнівно, Нігер є провідним світовим виробником урану. Не виключено, що Євкуров прибув з якоюсь пропозицією щодо російських пакетів можливостей в обмін на закриття американської військової бази в цій країні.

Це означає, що дипломатичні виклики перед нашою країною стають ще більш складними. Ми повинні бути на чисту розуміти: мета Путіна - це отримати визнання від США як рівноправну державу. Він потребує навіть не справжнього конфлікту, а лише імітацію конфлікту, щоб президент США і лідер КНР сіли за стіл переговорів з ним.