Верховний суд Великої Британії ухвалив рішення на користь України

Верховний суд Великої Британії виніс на користь України рішення щодо дефолту за єврооблігаціями на 3 млрд (так званий "борг Януковича").

Суд хувалив, що справу, яку ініційовала Росія проти України, потрібно направити на судовий розгляд за повною процедурою у відкритому засіданні. Про це повідомило Міністерство фінансів України.

"Велика перемога справедливості та верховенства права", пише Мінфін.

Росія намагалася переконати суд застосувати скорочену процедуру і тим самим уникнути детального дослідження своїх дій, повідомили у міністерстві.

Але суд це відхилив і визнав, що аргументи лінії захисту України щодо примусу є спроможними і мають бути належним чином вивчені з дослідженням усіх доказів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент Володимир Зеленський також привітав рішення британського суду.

"Україна здобула чергову перемогу над агресором у Верховному суді Великої Британії у справі щодо єврооблігацій на суму $3 млрд. Суд вирішив, що український захист на підставі фактів погроз агресії РФ має отримати повну процедуру. Справедливість буде за нами", написав Зеленський.

Today Ukraine secured another decisive victory against the aggressor, this time in the UK Supreme Court in the $3bn bonds case. The Court has ruled that Ukraine's defence based on russia's threats of aggression will have a full public trial. Justice will be ours.

Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 15, 2023

Доповнюється.