Відключення світла в Україні будуть уже влітку: експерт озвучив невтішний прогноз

Ракетні удари призвели до втрат 7 ГВт ТЕС та ГЕС

Ми втратили 7 ГВт теплових і гідроелектростанцій через ракетні удари. Наразі виконуються заходи для контролю ситуації, але влітку відключення електроенергії є необхідними. Про це повідомив Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, згідно з інформацією Forbes.

Харченко стверджує, що малоймовірно, що країна зможе пройти піки споживання влітку та взимку без обмежень. Однак, в будь-якому випадку, відключення будуть навіть при помірковано-оптимістичних прогнозах. За найгіршим сценарієм, доступ до електрики буде відсутній протягом 4-6 годин на добу.

Заради того, щоб уникнути відключень електроенергії або зменшити їх мінімально, необхідно виконати такі умови:

  • відновити пошкоджену потужність;
  • максимальне навантаження атомних електростанцій;
  • наявність надлишку енергії в ЄС для імпорту в Україну у розмірі 2 ГВт.
«Тому я в цьому питанні не є оптимістом. Україна навряд пройде піки споживання влітку та взимку без обмежень», - зазначив Харченко.

Раніше було повідомлено про повністю зруйновану Трипільську тепло-електростанцію внаслідок російської атаки вночі 11 квітня, яка розташована на Київщині.

Російські окупанти атакували енергетичну інфраструктуру в Україні

11 квітня російські окупанти провели атаку на об'єкти критичної енергетичної інфраструктури в чотирьох областях. Були атаковані генераційні об'єкти та системи передачі в Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.