Військовий, який втратив на війні обидві руки, приготував сніданок синові: зворушливе відео

Українського Героя Сергія Петченка, який втратив на війні обидві руки, зафіксували на відео, як він приготовує яєчню, використовуючи свої сучасні протези. Цю зворушливу сцену опублікували у Instagram центру Superhumans.

На кадрах видно, що рухи військового, хоч і повільні, але впевнені, коли він мерщій смажить яєчню. Його син Назар став дегустатором цієї страви.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Superhumans (@superhumans.center)

Сергій Петченко, який живе в місті Лозова Харківської області, є енергетиком, який двічі добровольцем вирушав на фронт. Вперше він пішов у 2015 році, після чого його зняли з фронту через інвалідність. Вдруге він вирушив на початку березня 2022 року.

Під час боротьби з окупантами Сергій втратив обидві руки та частину стопи. Зараз він відновлюється після отримання протезів та вчиться керувати ними. Маленький син допомагає йому у цьому процесі, і вже раніше він став відомим українцям завдяки відео, на якому приніс татові води, коли він чекав на протезування.

Варто нагадати, що існує думка, що отримати протез в Україні можливо лише за власні кошти, але Міністерство соціальної політики повідомило, що це не так. Протезування в Україні є безкоштовним та доступним для військових, ветеранів, цивільних постраждалих внаслідок бойових дій, а також для всіх громадян, у яких є потреба в протезі.