Військовий ЗСУ розповів, навіщо священники УПЦ МП їздять на фронт

Митрополит УПЦ МП Августин опублікував свої фото з передової у мережі, як повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан у своєму Telegram-каналі. Він зауважив, що священики Московської церкви в Україні подорожують по лінії фронту та публікують свої фото відверто в мережі.

Обговорюючи цей факт, офіцер ЗСУ висловив припущення, що хтось може спробувати зняти з них шеврони бойових медиків та бойових підрозділів. Крім того, Штефан зазначив, що митрополит Августин намагається приховати один факт зі своєї біографії - початок війни в 2014 році, а не в 2022.

По критиці в адресу митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, раніше його додали на сайт «Миротворець». Він потрапив до списку за поширення кремлівської пропаганди та участь в акціях, пов'язаних з інформаційною пропагандою Росії, а також як противник незалежності українського православ'я від російської РПЦ.

Варто зазначити, що митрополит Білоцерківський і Богуславський (УПЦ МП) Августин також брав участь у заходах разом з духовенством РПЦ в Італії та у конференції, організованій місцевою парафією РПЦ.