Військово-морські сили США звільнили танкер, який був захоплений біля узбережжя Ємену

Військово-морські сили США визволили танкер, який був захоплений озброєними особами в Аденській затоці на Близькому Сході. Про це повідомлено агентством Reuters.

Корабель ВМС США реагував на заклик про допомогу від торгового танкера Central Park, який перевозив фосфорну кислоту. Зловмисники зайняли судно.

Наразі правоохоронці не змогли встановити особи нападників.

Причиною цього випадку стало захоплення ізраїльського вантажного судна Galaxy Leader непідконтрольними Іраном хуті в південній частині Червоного моря минулого тижня.

На борту судна було 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін та Мексики, але ізраїльтян не було.

Central Park - це невеликий хімовоз (19 998 тонн), що експлуатується компанією Zodiac Maritime Ltd, міжнародною компанією з управління суднами на чолі з ізраїльською родиною Офер. Згідно з даними LSEG, судно, що плаває під прапором Ліберії, було побудовано в 2015 році та належить компанії Clumvez Shipping Inc.

У заяві компанії Zodiac Maritime йдеться, що Central Park, який перевозив повний вантаж фосфорної кислоти, став жертвою можливого піратського нападу під час перетину міжнародних вод, близько в 54 морських милях від узбережжя Сомалі.