Вільний Світ живе у впевненості, що йому нічого не загрожує

Президент Байден під час брифінгу наголосив на важливості того, що путін не зупиниться після того, як переборить Україну.

Ця заява має велике значення, оскільки вона звучить з уст президента найбільшого союзника України. Саме тому, Вільний Світ зараз перебуває у стані впевненості і вважає, що нічого не загрожує йому.

Цитуючи минулий рік, десяток українських військовиків зупинили орду противника, дюжина сучасних ракет паралізувала логістику Москви і нейтралізувала системи ППО на Криму, а сотня танків без прикриття з повітря впритул прорвалась через оборону, то НАТО, зі сотнями ракетних систем, тисячами танків, роями дронів і перевагою у повітрі, точно зуміє стримати будь-яку атаку на країни Балтії та будь-яке інше місце, де знаходиться Альянс. Особливо беручи до уваги їх ядерний щит.

Через все це, наша переконаність, що Україна захищає не лише себе, але й Європу і весь демократичний світ, є занадто очевидною.

Однак, коли ентузіазм подвигів наших військових затух, питання безпеки затемнюються політичним порядком денним Вільного Світу. Вони зосереджуються на питаннях мігрантів, фермерів та далекобійників, а іноді навіть на збереженні корупційних доходів, пов'язаних зі співпрацею з Москвою.

Тому настільки важливо, що президент США висловив просту думку: путін і Росія являють загрозу не лише для України, а й для всього світу.

Аби зменшити технологічну та військову перевагу Заходу, існує безліч способів, таких як економічні, гуманітарні, популістсько-політичні, інформаційні та досвід "гібридної" агресії, якими часто користується Росія.

Отож, заяві Байдена повинна слідувати системна кампанія, в ході якої Україна повинна використати всі ресурси і можливості, уникнувши політичної ревнощівки та підліткових провокацій.

Головною метою цієї кампанії є аргументація та спростування контраргументів, а також пригнічення негативних емоцій з самого початку.