Віза до Великої Британії: українцям слід виконати нову вимогу

Українці, які хочуть перебратися в Британію, тепер повинні особисто звернутися до візового центру з паспортом. Попередньо було виявлено велику кількість фейкових запрошень, які шахраї надсилали українцям. Таким чином Велика Британія намагається зменшити нелегальну імміграцію.

Спочатку ці листи не перевірялися і через це людей легко пускали у країну. Але коли з'ясовувалося, що вони є нелегалами, вони втрачали право на житло, виплати та роботу.

У наступному етапі спонсорам почали дзвонити на кордоні та не допускати людей до країни. Тому тепер візи видовжують безпосередньо візовим центром. Цей крок має допомогти людям уникнути шахрайства, пов'язаного з приїжджими.

Чим є програма Homes for Ukraine?

Homes for Ukraine - це програма, за якою громадяни Великої Британії можуть приймати українців та надавати їм допомогу, якої їм потребується. Вона є безкоштовною і не передбачає жодних прихованих витрат чи оплати.

Сім'ї українських біженців мають великий ризик стати безхатьками в Британії, і ця проблема може загрожувати тисячам сімей цієї зими. За прогнозами, до кінця фінансового року 2023/2024 6220 українських родин подадуть заявки на допомогу у зв'язку з бездомністю. Це на 13% більше, ніж у попередній фінансовий рік.

Дослідження показало, що українські сім'ї мають чотириразово більше ймовірність стати безхатьками, ніж інші сім'ї у Британії. У 2022/2023 фінансовому році 298 430 британських сімей звернулися по допомогу через бездомність.

Програма Homes for Ukraine надає українцям можливість знайти житло, отримати навчання та роботу, що допоможе їм забезпечити себе.