Воллес закликав Німеччину надати Україні ракети Taurus

Союзники повинні налаштовуватися на реакцію на кожен воєнний злочин Росії проти України і її народу.

Партнери мають забезпечувати озброєння Збройних сил України. Про це колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес написав у своєму Twitter.

Також Воллес закликав Німеччину розблокувати постачання крилатих ракет для України.

За словами Воллеса, кожного разу, коли Росія атакує мирних громадян і порушує міжнародне право шляхом ударів по цивільній інфраструктурі, "необхідно реагувати".

"Ми зробили це з ПЗРК Starstreak і ракетами Storm Shadow. Тепер Німеччина повинна відправити свої ракетні комплекси Taurus в Україну і приєднатися до Великої Британії та Франції", написав він.

Воллес також нагадав про спосіб зупинити війну.

"На Заході говорять про це постійно. Мир настане, якщо Росія припинить незаконну агресію і вийде з України", - підкреслив Воллес.

Уряд Німеччини не має наміру найближчим часом постачати Києву далекобійні крилаті ракети Taurus. ФРН формально не відхилила настійні прохання уряду України, але натомість дала зрозуміти, що постачання Taurus в даний момент не буде реалізовано, повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на власні джерела в німецькій та українській владі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хвилюється, що через далекобійні ракети Збройних сил України може бути підірваний Кримський міст. Саме тому постачання Taurus Україні найближчим часом не буде здійснено.