Ворог продовжує наступ на всіх напрямках: 76 бойових зіткнень з початку доби

Ворог продовжує наступ на всіх напрямках: 76 бойових зіткнень з початку доби

Продовжується російська агресія на сході України

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, станом на 16:00 18 червня 2024 року, російське військо продовжує наступальні дії, намагаючись прорвати оборону українських військ.

Упродовж дня сталося 76 бойових зіткнень, при чому найбільша активність противника спостерігається на Покровському напрямку. Українські сили дають гідну відсіч ворожому наступу.

На Харківському напрямку: Ворог штурмує район Вовчанська вже п'ять разів, тривають два бойові зіткнення. Ворог завдав три удари російськими керованими авіабомбами по селу Симинівка, використавши загалом 10 КАБів на цьому напрямку.

На Куп'янському напрямку: Кількість бойових зіткнень зросла до восьми. Тривають бої біля Степової Новоселівки та Берестового. Ворог завдав удару некерованими авіаракетами по Синьківці.

На Лиманському напрямку: Окупанти провели 10 наступальних дій, чотири боєзіткнення тривають, зокрема у Серебрянському лісі. Ситуація під контролем сил оборони.

На Сіверському напрямку: Кількість боїв за добу залишається на позначці 13.

На Краматорському напрямку: Продовжуються два боєзіткнення в часівоярському мікрорайоні Новий та Іванівському.

На Торецькому напрямку: Наразі ворог не веде штурмових дій, але здійснив авіаудари керованими авіабомбами та некерованими авіаракетами по району міста Торецьк.

На Покровському напрямку: За добу відбулося 11 боїв, загальна кількість боєзіткнень з початку доби - 25. Вдалося відбити атаки в районах Євгенівки, Калинового, Олександрополя і Сокола. Потерпівших втрат з боку противника було більше 50 осіб, санітарних втрат - 102. Знищено один міномет, а два танки окупантів пошкоджено.

На Курахівському напрямку: Вдалося відбити третю за добу атаку росіян в районі Красногорівки.

На Времівському напрямку: ЗСУ вражати штурмовими діями ворога в районі Урожайного. Ворог здійснив авіаудар керованими авіабомбами по Вугледару.

На Оріхівському напрямку: Другу за добу атаку ворога на Малу Токмачку вдалося відбити.

На інших напрямках ситуація залишається практично без змін. ЗСУ продовжують тримати стрій і закликають до єдності у боротьбі з агресором.

Читайте також: