Ворог відновив штурмові дії на Лимано-Куп'янському напрямку

Російські загарбники відновили штурмові дії на Лимано-Куп'янському напрямку.

Такими діями ворог хоче завадити наступу Збройних сил України. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає Gazeta.ua.

За його словами, на цьому напрямку наразі тривають дуже важкі бої, ворог переходить в контрнаступальні дії, щоб не дати нашим захисникам розвивати свій наступ та вийти на оперативний простір.

"Ворог розуміє всю необхідність цього північного флангу поблизу Бахмуту, оскільки втрата цього флангу може призвести до напівоточення уже реального, а не тільки вогневого. Звичайно, що противнику важче буде оборонятися, коли з усіх боків будуть уже наші Збройні сили", - зазначив він.

Тому, зазначив Євлаш, росіяни максимально кидають свої зусилля, щоб втримати позиції та не дати ЗСУ розвинути наступ на цій ділянці фронту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Євлаш також повідомив, що на Лимано-Куп'янському напрямку окупанти вже розгорнули свою 25 армію. Вона складається приблизно з 12 000 осіб.

25 армію перекинули з Центрального військового округу, переважно з Сибіру, Поволжя та Уралу. За словами Євлаша, вона укомплектована з того, що вдалось зібрати: мобілізовані, представники раніше розбитих в Україні підрозділів.

"Також вже стало зрозуміло, що ця армія не надто підготовлене та має проблеми й з укомплектуванням. Окрім сучасного озброєння, вона використовує і застарілі зразки, які вже були зняті з забезпечення та розконсервовані. Зокрема і БМП-1, які вже давно мали б бути списані", - підкреслив Євлаш.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 30 вересня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація сил оборони завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, вісім ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.

Водночас підрозділи ракетних військ уразили шість зенітно-ракетних комплексів та дев'ять артилерійських засобів противника.