З чого починати торгівлю на криптовалютній біржі – поради новачкам

З чого починати торгівлю на криптовалютній біржі – поради новачкам

Зростання популярності цифрових засобів, а також можливість заробити на їх купівлі-продажі призвели до відкриття величезної кількості криптобірж. На більшості з них криптовалюта купується в кілька кліків, а зрозумілий інтерфейс та різні інструменти для торгівлі дозволяють розраховувати на серйозний прибуток. Однак спочатку трейдерам новачкам все ж доведеться витратити небагато часу, щоб вивчити принцип роботи криптовалютної біржі та інші нюанси. З деякими питаннями ми розберемося у цій статті.

Як шукати криптовалюту для покупки

Сьогодні існує кілька тисяч різних криптовалют. Нема нічого дивного, що не кожна з них принесе вам прибуток. Щоб не помилитися з вибором, необхідно грамотно підходити до формування криптовалютного портфеля, вибираючи токени залежно від їхньої ліквідності.

Для цього вам знадобиться використання різних інвестиційних та трейдерських інструментів, а також проведення аналізу криптовалюти. Він поділяється на кілька типів:

● первинний;

● фундаментальний;

● технічний;

● хвильовий (теорія Елліота).

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Про деталі таких аналітичних досліджень ви зможете знайти чимало інформації на тематичних форумах та в освітніх програмах відомих криптовалютних бірж, наприклад, Binance. Дуже важливо користуватися кількома методами, які дозволять розрахувати коливання курсу монети на довгій та короткій дистанції.

Що таке Peer-to-peer

Один із найзручніших трейдерських інструментів система peer-to-peer. Вона дозволяє проводити транзакції між учасниками торгів, купуючи та продаючи різні криптовалюти. Також система P2P забезпечує швидке й надійне виведення цифрових грошей з рахунку та їх конвертацію у фіатні засоби.

Серед переваг інструменту:

● оплата товарів та операцій в онлайн режимі готівкою;

● публікація оголошень та виставляння активів на продаж без комісії;

● можливість виставлення оцінок угоді після її проведення за допомогою відгуків та коментарів.

Також варто відзначити серйозні обсяги торгівлі через peer-to-peer, які забезпечують високу ліквідність каналу.

Вибір стратегії

Більшість новоспечених трейдерів намагаються без розбору скуповувати всі дешеві коїни, сподіваючись продати їх дорожче. Часто купівля здійснюється виключно через низьку ціну монети, без проведення аналізу та визначення капіталізації криптовалюти. Дуже важливо вивчити проєкт, який дав поштовх до утворення крипти, а також визначити найвигідніший момент для її купівлі.

Не варто вкладати всі кошти в одну конкретну валюту, тому що навіть найперспективніші коїни серйозно просаджувалися у вартості через різні форс-мажори. Також варто розділити криптовалюту за рівнем ризику. Витрачайте на купівлю монет однієї з груп не більше третини суми для інвестицій. Це допоможе вам створити збалансований інвестиційний портфель, а також убезпечити себе від втрати коштів.

Важливо розуміти, що трейдинг це тривалий процес, тому не варто очікувати на величезний профіт тут і зараз. Особливо це стосується роботи із ф'ючерсами. Запасіться терпінням і не забирайте весь прибуток, коли він з'явиться. Потрібно планомірно заповнювати портфель різними валютами. І головне, ніколи не зупиняйтесь у розвитку, адже знання сила!

У найближчі рік-півтора біткоїн підніметься у ціні приблизно в 5-6 разів і досягне позначки в $120 000 за монету. Про це кажуть аналітики британського банку Standard Chartered.

Нині курс біткоїна зріс на 82% ‒ з $16 600 станом на 1 січня до $30 280 на цей час.

Читайте також: