Загинули під час евакуації з Ірпеня. Згадаймо Івана Метя та його маму

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо 12-річного Івана Метя та його маму.

На території житлового комплексу в Ірпені розміщені дві могили з хрестами з фанери. На них написані імена: Марина Меть, Іван Меть, а також їх дати народження. Ці люди загинули 5 березня 2022-го року під час евакуації з Ірпеня. Іван з мамою вийшли на подвір'я будинку, щоб спробувати евакуюватись.

Іван Меть разом із мамою жив у новій квартирі, яку вони завжди мріяли мати. Вони розпочали будувати нове щасливе життя в Ірпені. Кожного року вони відпочивали на морі.

Друзі та знайомі описують Івана з любов'ю та приязню: "Ванічка - один з найрозумніших, неординарних хлопчиків!", написала подруга сім'ї, Галина. "Марина просто обожнювала свого сина, Ванічка був її щастям", розповіла подруга мами Івана, Ольга.

У Івана залишилися старша сестра, бабуся та дідусь.

Марина Меть, жителька Ірпеня, була розстріляна російськими військами на подвір'ї свого житлового будинку. Біля їх тіл знайдені документи, які допомогли ідентифікувати загиблих.

Одна з подруг Марини, Ольга, розповідає: "Я до останнього не знала, що Марина загинула. Вже думала розмістити інформацію в телеграм-каналі для пошуку зниклих, тому що вона не відповідала на мої повідомлення з 9 березня. Завжди відповідала, а тут просто зникла".

Останній раз Марина вийшла на зв'язок 2 березня. Вона сказала, що вони з сином добре, але укриття далеко і вони не виходитимуть з будинку. У квартирі Марини жили вона із 12-річним сином Іваном, а також кішка, собака і сусідські папуги. Старша дочка та мама Марини були в селі неподалік.

Марина Меть була керівником HR департаменту, вона любила море та свою нову квартиру в Ірпені. Вона була дуже товариською, завжди радо запрошувала гостей на свята і готувала дуже смачно.

Місцевий мешканець Віталій був на посту за сотню метрів від місця, де сталася трагедія, і не виключає можливість того, що мати з дитиною могли загинути не від танка, а внаслідок мінометного обстрілу. Він побачив слід від розриву міни біля обгорілих тіл Марини і Івана.

За даними ООН, за час війни загинуло принаймні 10 тисяч українців, в тому числі щонайменше 560 дітей. Загальна кількість жертв війни виявляється досить складно через умови війни.

За даними Офісу генерального прокурора, в Україні через російську агресію загинуло щонайменше 512 дітей, понад 1150 постраждали. Ці цифри також можуть змінитись.

Вшановуючи пам'ять загиблих, ми підтримуємо всіх, хто постраждав від цієї війни, і висловлюємо свої співчуття родинам і близьким. Нехай вони вічно спочивають у мирі.