Загрожує штраф 1342 гривні: українських водіїв застерегли від популярного порушення

Загрожує штраф 1342 гривні: українських водіїв застерегли від популярного порушення

Водіям в Україні повідомили про можливий штраф за миття автомобіля на вулиці, який може становити до 1342 гривень. Про це йдеться у статті 152 КУПАП.

Заборона миття авто на вулиці була введена ще у 2010 році, але не всі водії знають чи дотримуються цього правила. Тепер миття автомобіля дозволено лише на СТО чи автомийці. Миття авто на вулиці, а особливо у природних об'єктах, таких як ліс, озеро чи річка, є забороненим.

Ця заборона стосується вулиць міст і приватних будинків, оскільки хімічні речовини, які стікають з автомобіля, забруднюють навколишнє середовище.

Згідно зі статтею 152 КУПаП, ремонт, обслуговування та миття автомобілів заборонені на невідведених для цього місцях. Ремонт допускається лише у випадках аварійної зупинки.

За порушення цього правила передбачено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить до 1342 гривень.

Таким чином, водіям набагато дешевше було б скористатись послугами автомийки, аніж мити автомобіль самостійно і ризикувати штрафом.

Нагадаємо, ми раніше писали про місця, де заборонено зупинятися, щоб уникнути штрафу.

Читайте також: