Захищала Україну разом з чоловіком. Згадаймо кулеметницю Світлану Смоленську

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Світлану Смоленську.

Під час захисту України Світлана Смоленська отримала важке поранення, яке коштувало їй життя. Вона померла 13 серпня цього року в лікарні. Їй було 46 років.

Світлана Смоленська народилася у місті Коцюбинське на Київщині, де закінчила школу. Вона була захоплена екстремальними видами спорту, любила активний відпочинок та подорожі. Також вона допомагала безхатнім тваринам і брала участь у зоозахисних акціях. Світлана також у своєму володіла домашнім песиком на прізвисько "Шарік", якому цього року виповнилося 15 років.

Після початку російської окупації Світлана разом з чоловіком стала захищати Україну. Вона служила на посаді кулеметниці. Завдяки її мужності та оптимізму її кликали "Лана". Вона говорила, що завжди має автомат у сумці. Під час одного зі складних завдань Світлана була поранена, потрапила до госпіталю і, мовляв, навіть жартувала, але її поранення було смертельним. Вона боролась до останнього подиху".

Ми, в головному командуванні, також долучаємося до хвилини мовчання. Ми шануємо пам'ять всіх українців, які загинули, борючись за свою Батьківщину. Ми згадуємо тих, хто загинув внаслідок російської окупації, і запалюємо свічки пам'яті. Ми сумно схиляємо голови під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави - усіх військових, цивільних людей і дітей, загиблих внаслідок агресії російських військ на наші міста і села.