Запобіжний захід Шуфричу: суд ухвалив рішення

Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді. Про це повідомив адвокат Олександр Тананакін в інтерв'ю "Суспільному".

Шуфрич буде перебувати під вартою до 9 лютого. Захист вже готує апеляцію, повідомив адвокат.

Суд вже раніше продовжував запобіжний захід народному депутату. Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді 15 вересня, і суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. Сторона захисту подала апеляцію на це рішення, але апеляційний суд його відхилив.

Під час обшуків у Шуфрича співробітники СБУ знайшли документ із схемою автономії для Донецької та Луганської областей. Він передбачає перейменування цих областей, створення окремих уряду та парламенту. Під документом стоять підписи Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Раніше було повідомлено, що СБУ затримала Шуфрича у його будинку в селі Козин Київської області та повідомила йому про підозру. За це злочин передбачена до 15 років в'язниці. Наразі Шуфрич перебуває в СІЗО до 13 листопада.