Збій у «Київстарі»: компанія повідомила, скільки станцій мобільного оператора вже працює

Станом на 14 грудня більш як 90% базових станцій українського мобільного оператора "Київстар" на контрольованих територіях працюють. Про це повідомила речниця компанії Ірина Леліченко у своєму посту на Facebook.

Компанія спростувала чутки про те, що хакери зруйнували головний пункт управління та пошкодили конфігурації базових станцій. Вона заявила, що більш як 90% базових станцій на українських територіях працюють і обслуговують зростаючий голосовий трафік. Також компанія запевнила, що послуга "Домашній Інтернет" доступна абонентам по всій Україні. Хоча процес відновлення після хакерської атаки триває, в деяких населених пунктах можуть виникати складнощі зі зв'язком, однак спеціалісти компанії працюють над їх усуненням. Зокрема, 14 грудня у Києві ситуація зі зв'язком покращилася.

Компанія Київстар має кілька резервних пунктів управління, які були побудовані ще на початку війни, і вони також функціонують в повному робочому стані, повідомила речниця. Таким чином, атака хакерів не призвела до повної зупинки мережі оператора.

Згідно з попередньою інформацією, хакери використали обліковий запис співробітника для злому захисту "Київстар". Атаку здійснила російська хакерська група, яка має зв'язки з російською розвідкою.

12 грудня стало відомо про масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар" через хакерську атаку на його інфраструктуру.

Відповідальність за атаку взяли на себе російські хакери з групи "Солнцепек". Під час атаки було пошкоджено внутрішню мережеву інфраструктуру компанії, яка забезпечує зв'язок для мільйонів абонентів та Збройних Сил України.