Збірна України з біатлону посіла п'яте місце у Різдвяній гонці-2023

Українська команда взяла участь у щорічній гонці World Team Challenge, відомій як «Різдвяна гонка», що відбулася в німецькому Гельзенкірхені. Збірна України зайняла п'яте місце, представлена спортсменами Юлією Джимою та Дмитром Підручним.

«Різдвяна гонка» включала дві частини - перший етап з масовим стартом та гонку переслідування, результати якої визначили переможців. У цьому заході взяли участь десять команд, що представляли дев'ять різних країн.

Змагання включали дев'ять кіл для кожного спортсмена. Юлія Джима стартувала під дев'ятим номером і зробила одне заблокування на початку гонки, але потім без помилок виконала трасу. Після чотирьох помилок Дмитра Підручного Україна опустилась на п'яту позицію, але Джима зуміла трохи піднятися, а Підручний фінішував на четвертому місці з невеликим відставанням.

Переможцями гонки стали спортсмени з Франції, на другому місці була команда Німеччини-1, а на третьому - Норвегії. Українська команда посіла п'яте місце.

«Різдвяна гонка» 2023. Результати

  1. Франція (Жюлія Сімон / Фаб'єн Клод, 3) 34:43.5
  2. Норвегія (Інгрід Тандреволд, Штурла Легрейд, 3) +57.5
  3. Словенія (Полона Клеменчич, Яков Фак, 2) +1.08.2
  4. Німеччина-1 (Яніна Геттіх-Вальц, Роман Реєс, 4) +1.10.1
  5. Україна (Юлія Джима / Дмитро Підручний, 6) +1.30.5

16 грудня українська спортсменка Анастасія Меркушина зайняла десяте місце на етапі Кубка світу у швейцарському Ленцергайді в гонці переслідування. Це найкращий результат українських біатлоністок в особистих гонках цього сезону.