Збірна України з пляжного футболу відмовилась від участі у фіналі чемпіонату світу

Збірна України з пляжного футболу відмовилася від участі у фіналі чемпіонату світу-2024, який пройде 15-24 лютого в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Причиною став допуск до змагань команди з Білорусі. Про це повідомила пресслужба Асоціація пляжного футболу України.

При цьому українська збірна здобула одну з чотирьох перепусток у фінал чемпіонату від Європи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Але також на чемпіонат світу в Дубаї кваліфікувалася і збірна Білорусі. АПФУ та УАФ зверталася до FIFA та BSWW з проханням відсторонити команду Білорусі від виступів, через те що ця команда представляє країну-подільника терористичного режиму Росії та є співучасником збройної агресії проти України. Але футбольні чиновники відмовилися це робити, як відмовилися від пропозиції, щоб білоруси зіграли без своїх національних символів", ‒ йдеться у повідомленні.

В Асоціації пляжного футболу також зазначили, що таке рішення ухвалили, виконуючи наказ Міністерства молоді та спорту України від 26 липня 2023 року, який забороняє брати участь у міжнародних змаганнях, де виступають спортсмени, які представляють РФ та Білорусь.

Російському прапору немає місця на Олімпійських іграх у Парижі. Адже Російська Федерація скоює військові злочини в Україні. Про це сказав президент Франції Еммануель Макрон.

У липні МОК повідомив, що не відправлятиме запрошення РФ і Білорусі на літні Олімпійські ігри.