Зеленський обговорив із Мелоні оборонну підтримку України

Зеленський обговорив із Мелоні оборонну підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив про свою зустріч з прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні. Під час зустрічі обговорювалися питання підтримки України з боку Італії та подальші кроки співпраці між двома країнами.

"Дякую особисто Джорджі та всій Італії за безпекову, політичну, фінансову й гуманітарну підтримку України та українців. Дякую за всі зусилля, які спрямовані на захист життя", - написав Президент Зеленський.

Серед тем, які обговорювалися на зустрічі, була підтримка Італією системи протиповітряного захисту України. Крім того, лідери двох країн торкнулися питання проведення першого інавгураційного Саміту миру та його очікуваних результатів.

Президент Зеленський висловив вдячність прем'єр-міністру Мелоні за активну допомогу в залученні лідерів та держав до участі в Саміті.

Під час зустрічі також йшлося про спільні проекти України та Італії, спрямовані на відновлення Одеси й Одеської області. "Співпраця додає обом нашим країнам соціальної сили", - зазначив Президент Зеленський.

Крім того, Президент України високо оцінив рішення Італії організувати наступну Конференцію з відновлення України в Римі у 2025 році.

Читайте також: