Зірка телесеріалу «Село на мільйон» пішов захищати Україну на фронті

Український актор Дмитро Сова, який став відомим завдяки фільму "Село на мільйон", вирішив приєднатися до Збройних Сил України і відправитись на фронт, щоб захищати свою країну від російських окупантів. Він розповів, що разом з тестем він відправився до військкомату ще на початку війни, коли їм видали повістки і сказали чекати.

"У самому початку війни ми відразу ж приїхали до військкомату, де нам виписали повістки. Проте, на той момент нічого не було зрозуміло, бо було багато хаосу. Ми отримали повістки, але не були офіційно зареєстровані", - розповів Дмитро в інтерв'ю kp.ua.

Актор не сидів склавши руки, але зайнявся волонтерством та службою у Територіальній Організації. Але він все життя мріяв побувати на фронті, тому знову звернувся до військкомату. Там йому сказали, що незабаром він отримає дзвінок. У червні його призвали на службу, і з 23 жовтня він перебуває на фронті.

"Я знову звернувся в військкомат, і коли дізнався, яка у мене військова спеціальність, мені сказали: "Чекайте, ми вам зателефонуємо". Потім я знову запитав їх, коли це відбудеться і як все буде. В кінці червня мені зателефонували і сказали: "Дмитро Павлович, заберіть повістку". Я зателефонував своїм друзям у різних підрозділах, обговорив це з ними, бо я хотів піти до своїх хлопців", - розповів актор.

Дмитро також розповів, що готувався до служби протягом усього цього часу. Він вивчав військові аспекти та медицину. Навіть придбав спорядження і зброю, а його дружина з друзями подарувала йому дрон.

"Я не просто сидів бездіяльно. Я дізнавався, де проходять навчання, де можна безкоштовно навчатися тактиці та медицині. Тому я вже мав деякі знання про ці аспекти до того моменту. Я зібрав повний комплект уніформи, бронежилету та каски. Я навіть придбав свою зброю. Моя дружина з друзями подарувала мені камеру GoPro та навчальний fpv-дрон на мій день народження. Тому мій дрончик тепер зі мною, і я буду намагатися його вдосконалити тут", - додав артист.

Нагадаємо, Дмитро Сова - відомий український актор, який знявся в таких серіалах, як "Клятва лікаря", "Місце під сонцем", "У минулого в боргу", "Побачити океан" та інших. Він є чоловіком актриси Даші Легейди, яка також бажала піти на фронт, але це не було можливо через її колінну травму.