ЗСУ досягли успіху у Вовчанську і під Кремінною: аналіз ISW

ЗСУ досягли успіху у Вовчанську і під Кремінною: аналіз ISW

Збройні сили України здійснили просування у міста Вовчанськ, поблизу Кремінної та на південний схід від Часового Яру. У той же час, російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються перетнути кордон і проникнути на Сумщину. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За словами голови Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха, російські диверсійно-розвідувальні групи постійно намагаються проникнути через кордон і потрапити на територію області. Втім, на його думку, російським військам не вдасться провести широкомасштабні наступальні операції в цьому районі через недостатню кількість сил. Ймовірно, вони продовжать диверсійну та розвідувальну діяльність через кордон.

На даний момент, українські сили досягли незначних успіхів у Вовчанську. Геолокаційні знімки від 3 липня свідчать про те, що вони зайняли вулицю Соборну в центрі міста. Бої також тривають поблизу Вовчанська, Глибокого та Липців на північ від Харкова.

Крім того, українські сили просунулися на північний захід від Кремінної. За геолокаційними знімками від 2 липня, ЗСУ перемістилися на південний схід від Новоєгорівки.

3 липня російські війська продовжили наземні наступальні дії на Сіверському напрямку, але підтверджених успіхів не досягли. Однак, відомий блогер, пов'язаний з Кремлем, заявив, що вони проривають українську оборону та займають позиції біля Спірного.

Російські війська також просунулися в межах Часового Яру. За даними на 2 липня, вони повністю захопили мікрорайон Канал. Військові ймовірно незабаром розпочнуть атаку через Сіверсько-Донецький канал в центр Часового Яру зі своїх позицій у мікрорайоні Каналу. У той же час, українські сили відновили втрачені позиції на південний схід від Часового Яру.

Окупаційні війська досягли значних успіхів на Торецькому напрямку та продовжують наступальні дії з 3 липня. Російські війська перемістилися на понад один кілометр від раніше підтвердженого фронту до східної околиці Дружби та здобули нові позиції вздовж вулиці Садової.

Російські війська також продовжували наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області, але підтверджених просувань не було. Бої також тривали на лівому березі Херсонської області в районі Кринок і на островах дельти річки Дніпро.

Читайте також: