ЗСУ перебувають «у режимі глибокої оборони» через невизначеність щодо Залужного – CNN

ЗСУ перебувають «у режимі глибокої оборони» через невизначеність щодо Залужного – CNN

Головнокомандувач ЗСУ залишить посаду?

У Офісі президента України ще не вирішили, чи залишиться Валерій Залужний на посаді головнокомандувача ЗСУ. Проте один із потенційних кандидатів на його заміну вже висловився щодо ситуації, з якою стикаються солдати на фронті. За словами командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, ситуація на фронті залишається напруженою і тривають запеклі бої.

Сирський також наголосив на гострій проблемі чисельності військ ЗСУ та перевазі Росії, яка постійно залучає нові резерви. Існує думка, що небажання президента Зеленського підтримати запит Залужного щодо мобілізації до пів мільйона людей є ключовою причиною напруженості між ними.

За даними CNN, Зеленський повідомив Залужному про його заміну на зустрічі минулого понеділка, але цю інформацію поки що заперечив прес-секретар президента. Очікується, що оголошення про заміну може бути зроблено протягом кількох днів.

Ситуація на фронті залишається напруженою, зокрема у районі міста Авдіївка. Російські сили продовжують вести штурмові операції і займають позиції на півночі міста. Втрати з обох сторін значні.

Російська армія перевершує українську як за технічною базою, так і за особовим складом. Однак російські солдати також відчувають можливу нестачу боєприпасів. Раніше російські війська здійснювали 60 000 обстрілів на день, але зараз це число зменшилось вдвічі.

Ситуація на фронті викликає серйозне розчарування, як у солдатів, так і в українських інституціях. Протестом на цю ситуацію висловлюються і вояки, і представники влади. Очікується, що проблеми на фронті будуть вирішені найближчим часом.

Читайте також: