ЗСУ просуваються на двох напрямках, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту: головне зі зведення

Сили оборони України продовжують активну операцію на Мелітопольському напрямку та штурмують Бахмутський напрямок, завдаючи окупаційним військам значних втрат. Вони також виснажують ворога на всій лінії фронту.

За добу відбулося 68 бойових зіткнень. Генштаб ЗСУ повідомив, що ситуація на сході та півдні України залишається складною.

Авіація Сил оборони здійснила 12 ударів по районах зосередження противника. Ракетні війська уражали артилерійські засоби, радіолокаційну станцію, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс та райони зосередження особового складу та військової техніки ворога.

На Куп'янському напрямку війська відбили понад 10 атак в районах Синьківки, Іванівки (Харківська область) та Надії (Луганська область). На Лиманському напрямку ворог також намагався провести близько 10 атак, але Сили оборони відбили їх у районах Білогорівки (Луганська область), Серебрянського лісу та Спірного (Донецька область).

На Бахмутському напрямку українські війська відбили всі атаки противника в районах Васюківки та Андріївки (Донецька область).

На Авдіївському напрямку ворог проводив безуспішні штурмові дії з підтримкою авіації в районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Степове, Тоненьке, Первомайське (Донецька область). Наші захисники відбили близько 15 атак ворога.

У районах Мар'їнки, Красногорівки та Побєди (Донецька область) ворог також безуспішно штурмував позиції Сил оборони. Тут відбулося понад 20 атак.

На Запорізькому напрямку ворог атакував північніше Приютного (Запорізька область), а на Херсонському напрямку обстрілював декілька населених пунктів з артилерії та авіації.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати свою присутність біля кордону України, обстрілює населені пункти з території РФ та зміцнює свої загородження вздовж державного кордону.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Натомість, підрозділи збройних сил Білорусі продовжують діяти на прикордонних районах з Україною.

Загалом, ворог здійснив чотири ракетних та 33 авіаційних удари, а також провів обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

На жаль, через терористичні атаки від Росії трапились загиблі та поранені серед мирного населення. Також були завдані значні руйнування приватних житлових будинків та іншої цивільної інфраструктури.

20 жовтня російські війська відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед, незважаючи на великі втрати техніки та особового складу. Інститут вивчення війни (ISW) відзначає, що це свідчить або про певну впевненість російських військ у здобутті Авдіївки, або про невірне виділення пріоритетів у російському військовому командуванні, яке погано враховує втрати.

Початкова російська наступальна операція в районі Авдіївки 10 жовтня призвела до значних втрат російської техніки.