ЗСУ розгромили елітну повітряно-десантну бригаду окупантів у Вовчанську – Forbes

ЗСУ розгромили елітну повітряно-десантну бригаду окупантів у Вовчанську – Forbes

Російське наступлення на Харківщину

За інформацією Forbes, наступ російських військ на Харківську область мав за мету захопити широку територію і наблизити важку артилерію до міста Харкова. Однак після кількох тижнів окупанти були розгромлені у місті Вовчанськ.

За даними, українські захисники вбили численну російську повітряно-десантну бригаду. Багато російських солдат відмовилися воювати, що є втратою для російських військ.

Зараз сотні російських солдат перебувають у пастці на хімічному заводі у Вовчанську, де їх обстрілюють українські військово-повітряні сили. Це може призвести до ще більших втрат серед російських військових.

Російська 83-тя повітряно-десантна бригада

83-та повітряно-десантна бригада є однією з елітних груп російських військ і була зруйнована у Вовчанську. У 2019 році вона практикувала парашутне десантування на легких бронемашинах. У бою на території України бригада воювала як механізоване з'єднання на гусеничних БМД і колісних БТР.

Штурм кордону на Золочівському напрямку

26 червня російська диверсійно-розвідувальна група спробувала штурмувати кордон на Золочівському напрямку, але наступальних дій не відбулося.

Читайте також: