ЗМІ повідомили, як можна припинити російські бомбардування КАБами

ЗМІ повідомили, як можна припинити російські бомбардування КАБами

Близько половини російських винищувачів-бомбардувальників Су-34, які атакують Україну, базуються на військовому аеродромі у Воронезькій області, що знаходиться менше, ніж за 200 км від кордону. Проти цих літаків найефективнішими зброями можуть бути американські ракети Atacms, але США не дозволяють використання їх проти цього об'єкту - це пише Forbes.

Аналітики Frontelligence Insight стверджують, що Україна може виявитися в змозі нейтралізувати всю авіацію на цьому аеродромі, якщо їй буде надано можливість здійснити такий удар.

Ще одним варіантом знищення ворожих літаків можливим було б застосування систем ППО Patriot, але їх кількість в Україні обмежена і використовуються передусім для захисту великих міст. Армія України уникає ризику використання цих систем, приносячи їх ближче до кордону.

Використання систем ППО батарея Patriot у такому середовищі, де численні безпілотники, становить великі ризики - також зазначають аналітики Frontelligence Insight.

Такі спроби вже відбулися, коли розвідувальний російський безпілотник виявив комплекс Patriot і той отримав ракетний удар, в результаті чого були знищені дві пускові установки.

Також небезпечно застосовувати літаки F-16, оскільки захист авіабази системами ППО такий надійний, що Україна не може успішно завдати удар далекобійними безпілотниками.

Forbes пише, що ймовірно Україна не буде ризикувати знищувати майбутні поставки ракет проти об'єктів, які США заздалегідь не схвалюють. Таким чином, українці чекають на дозвіл, який вони сподіваються отримати найближчим часом.

Нагадаємо, Велика Британія та Франція поставляють Україні крилаті ракети Storm Shadow (в Франції вони називаються Scalp), використання яких не обмежується. Їхній радіус дії досягає 250 км - про це заявив французький військовий офіцер, пише BBC News.

Читайте також: