ЗСУ розкрили тактику ворога після удару по штабу ЧФ РФ

У тимчасово окупованому Криму спостерігається затишшя військово-морської діяльності загарбників у Севастополі після удару по штабу Чорноморського флоту РФ.

Унаслідок цієї атаки було ліквідовано вищих офіцерів противника, заявила спікера Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Зараз існує певний сумбур у керівництві ЧФ РФ після знищення штабу ворожого флоту. Тому що використання ракетоносіїв було безсистемним і безглуздим. Вони виходили, заходили, маневрували незрозумілими маршрутами з невиправданою витратою палива, без реалізації задач", сказала вона.

Ворог нарощував присутність кораблів, коригував, заміняв один одного, тим самим демонструючи готовність.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Але все ж таки були застосовані для переконання, що керування існує, що керівництво на місці, а флот може бути боєздатним. Спостерігається затишшя військово-морської діяльності російських окупантів. Кораблі зараз більше ховаються, вишукуючи для себе безпекові місця для базування й перебування у Чорному морі. А проведення навчань, які обов'язкові для підтримання боєздатності флоту, ми не спостерігаємо", додала Гуменюк.

Під час удару по штабу флоту в Севастополі 22 вересня загинув командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Віктор Соколов. Це є першою втратою такого рівня під час бойових дій від 1904 року, пише Defense Express. Від часів Російсько-японської війни (1904-1905 років) російський флот жодного разу не втрачав своїх командувачів.

За даними Сил спеціальних операцій, тоді загинули 34 офіцери, ще 105 окупантів було поранено.