ЗСУ відбили атаки окупантів на чотирьох напрямках – Генштаб

Зараз триває 681-ша доба російської агресії проти України. За минулу добу відбулися 56 бойових зіткнень, в результаті яких ворог здійснив ракетні та авіаційні удари, а також обстріли наших позицій та населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

У ніч на 5 січня російські окупанти атакували Україну, використовуючи 29 ударних безпілотних літальних апаратів. Захист повітряних сил знищив 21 ворожий дрон.

Волинський та Поліський напрямки

Обстановка без суттєвих змін. Зафіксовано рух білоруських військ біля прикордонних районів з Україною.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає свою присутність біля прикордонних районів, проводить диверсійні операції та обстрілює населені пункти з території РФ. Ворог також посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону. Минулій добі артилерійським та мінометним обстрілам піддалися 15 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Захисні сили відбили сім атак противника біля Синьківки. Кілька населених пунктів також опинилися під артилерійським та мінометним вогнем.

Лиманський напрямок

Противник не вели наступальних дій, але обстрілював більше 10 населених пунктів з артилерії та мінометів.

Бахмутський напрямок

Наши війська відбили три атаки ворога, якому не вдалося прорвати оборону. Близько 10 населених пунктів також опинилися під вогнем артилерії та мінометів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили три атаки в районах Новобахмутівки і Авдіївки, а також 16 атак поблизу Первомайського та Невельського. Кілька населених пунктів також постраждали внаслідок артилерійських та мінометних обстрілів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати окупантів біля Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки. Противник множини разів намагався прорвати оборону, але безуспішно. Кілька населених пунктів також опинилися під вогнем.

Шахтарський напрямок

Ворог не проводив наступальних дій, але обстрілював більше 10 населених пунктів артилерією та мінометами.

Запорізький напрямок

Противник не проводив наступальних дій, але обстрілював понад 15 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Противник обстрілював декілька населених пунктів та здійснив авіаційний удар. Наші сили стримують окупантів.

Ворог не припиняє намагань вибити наші позиції на лівобережжі Дніпра. Протягом доби він здійснив 10 безуспішних атак, але українські війська продовжують утримувати зайняті позиції та завдають значні втрат ворогові.

Протягом доби українська авіація здійснила насувні удари по п'яти зосередженнях ворожих військ. Ракетні війська також нанесли удари по пункту управління та складу боєприпасів ворога.

Нагадаємо, що 4 січня українські військові завдали удару по складу боєприпасів окупантів в Криму.

Російський військовий експерт Олександр Артамонов у своєму виступі на телеканалі "Перший канал" визнав, що російська армія приховується серед мирного населення в Донецьку та розташовує артилерію в житлових районах.