ЗСУ відбили атаки окупантів на п'яти напрямках: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень. Про це ввечері 1 жовтня повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ уражено зенітно-ракетний комплекс, пункт управління, склад боєприпасів та 16 артилерійських засобів противника.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші захисники успішно відбили атаки ворога в районах Степового, Авдіївки та Веселого Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили вісім атак в районі Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районі Новодарівки Запорізької області.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському та Херсонському напрямку ворог обстріляв ряд населених пунктів.

Росія кинула на фронт частини нової 25-ї загальновійськової армії.

Зараз окупанти завершили своє укомплектування, їхня кількість складає 17 тис. військових. Про це "24 Каналу" повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, зараз 25-та загальновійськова армія ворога розгорнута у районі Кремінної.