ЗСУ знищили командний пункт окупантів, Путін готується захищати Москву. Головне за 4 січня

ЗСУ підтвердили знищення командного пункту окупантів поблизу Севастополя, Путін схвалив створення Сил безпеки уряду Москви, для нардепів запроваджено нові правила виїзду за кордон. «Главком» склав добірку новин 4 січня, щоб ви були в курсі головних подій:

ЗСУ знищили командний пункт окупантів поблизу Севастополя

Збройні сили України підтвердили знищення командного пункту росіян поблизу Севастополя після сьогоднішніх вибухів в Криму. Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук висловив подяку українським пілотам та всім, хто планував операцію, за бездоганну бойову роботу.

Путін готується до оборони Москви

Володимир Путін після заколоту групи «Вагнера» у червні 2023 року створює нові військові структури для захисту Москви. Диктатор схвалив створення Сил безпеки уряду Москви – нової організації з охорони столичної інфраструктури, яка отримала дозвіл на використання вогнепальної зброї. Орієнтовна чисельність цієї структури становить 15 тисяч людей.

Нардепам для виїзду за кордон треба отримати інструктаж від МЗС

З нового року народні депутати України повинні отримати інструктаж від Міністерства закордонних справ перед виїздом у відрядження. Без отримання відповідних «тез» для офіційних заяв і коментарів на міжнародній арені заява народного обранця не буде розглядатись.

Комітет Ради розглядає законопроєкт про мобілізацію

Комітет Верховної Ради розпочав розгляд законопроєкту про мобілізацію. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров взяли участь у засіданні. Обговорення нового законопроєкту проводиться разом з командуванням ЗСУ та представниками Міністерства оборони і триватиме декілька днів.

Міністр МВС встановив умову мобілізації правоохоронців

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що правоохоронці будуть готові стати до зброї та мобілізуватись, якщо ситуація на фронті вимагатиме. З початку війни в поліції служать 98 тисяч офіцерів та сержантів, які розташовані по всій території країни.

Читайте також:

  • Полковник британської армії озвучив умову для введення військ НАТО в Україну
  • Буданову – 38: цікаві факти про головного розвідника України
  • Японія збирається поділитись з Україною необхідною технологією
  • Зеленський назвав головні пріоритети України у війні
  • Європейська країна не змогла впоратися із великою кількістю біженців з України