17 тисяч за помилку: за яке порушення водіям загрожують космічні штрафи

Космічні штрафи загрожують за порушення
Космічні штрафи загрожують за порушення

За словами адвоката Єлизавети Коць, в Україні часто порушується обов'язок видачі квитків пасажирам маршруток, що створює проблеми для їхньої безпеки та фінансового захисту. Законодавство чітко регламентує право пасажира на отримання квитка, але його все ж не дотримуються.

Продаж квитків може здійснюватися кількома способами, а сам квиток виконує кілька важливих функцій: підтверджує право на проїзд, включає вартість проїзду та страховий платіж, а також служить підставою для страхових виплат у разі нещасного випадку.

Згідно з законом, квиток вважається дійсним, якщо в ньому зазначено дату та маршрут руху. Водій перед посадкою пасажирів має перевірити у них наявність квитків чи квитанцій на перевезення багажу.

У разі відмови водія видати квиток, пасажири можуть звернутися зі скаргою до перевізника, подати скаргу до Державної служби України з безпеки на транспорті або звернутися до департаменту інфраструктури місцевої ради.

За порушення правил надання послуг пасажирського транспорту передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень.

Укрзалізниця також посилила контроль за купівлею квитків до Польщі, Молдови та Австрії.

Читайте також