3600 гривень на людину: українцям розповіли, як оформити допомогу від ООН

Українцям розповіли, як оформити допомогу від ООН онлайн та офлайн

Українці, які відповідають певним категоріям уразливості, можуть отримати допомогу від ООН. Агентство ООН у справах біженців збільшило виплати українцям, які постраждали від воєнних дій, щоб допомогти їм задовольнити нагальні потреби. Вразливі верстви населення отримуватимуть 3 600 гривень замість раніше виплачуваних 2 200 гривень.

Грошову допомогу від ООН отримуватимуть внутрішньо переміщені особи, жителі областей, які постраждали від воєнних дій, та особи, які повернулися до своїх місць проживання після вимушеного переміщення. Також допомога надається сім'ям з одним з батьків або похилого віку, особам з особливими потребами та прийомним сім'ям.

Збільшення виплат допомоги від ООН допоможе задовольнити нагальні потреби населення, яке страждає від воєнних дій

Особи, які відповідають критеріям уразливості, повинні мати також соціально-економічні критерії і місячний дохід менше 5,400 гривень на одного члена сім'ї. Якщо українці отримували раніше допомогу від інших організацій, то від УВКБ ООН може бути відмовлено.

Для отримання грошової допомоги від ООН потрібно звернутися до найближчого спеціального центру. Збором інформації займається партнерська організація БФ " Право на захист ". Адреси пунктів прийому заявок у різних регіонах України можна знайти за посиланням.

Наразі в Україні приймають заявки на нову виплату.