704-та доба на фронті: Генштаб повідомив, де було відбито найбільше атак

704-та доба збройної агресії Російської Федерації проти України це досі продовжується. За останню добу відбулось 61 бойове зіткнення, ворог здійснив 6 ракетних та 2 авіаційних удари, і здійснив 51 обстріл залпом по позиціях українських військових та населених пунктах. Внаслідок цього є загиблі серед мирного населення та руйнування шкіл, житлових будинків та інфраструктури.

Ситуація на окремих напрямках

На Волинському і Поліському напрямках немає значних змін. Збройні сили Білорусі виконують завдання на прикордонних територіях.

На Сіверському і Слобожанському напрямках ворог продовжує проводити розвідувальну діяльність і обстрілив населені пункти. Артобстріли були спрямовані на Красний Хутір Чернігівської області та інші місцевості.

На Куп'янському напрямку противник намагався атакувати Піщаний, але його атака була відбита. Він також обстрілював Дворічну, Петропавлівку і Іванівку Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог намагався прорвати оборону, але його атаки були відбиті. Зазнали обстрілів Макіївка, Невське, Білогорівка та інші населені пункти.

На Бахмутському напрямку ворог проводив атаки, але Сили оборони відбили їх. Постраждали Васюківка, Богданівка і Іванівське.

На Авдіївському напрямку ворог проводив численні атаки, але їх вдалося відбити. Були обстріли Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та інших місцевостей.

На Мар'їнському напрямку сили оборони змогли стримати окупантів у районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки. Зазнали обстрілів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка та інші місцевості.

На Шахтарському напрямку ворог не розпочинав наступальних дій. Були обстріли Водяного, Пречистівки та інших населених пунктів.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили атаку на прикордонну територію. Були обстріли Полтавки, Червоного, Чарівного та інших місцевостей.

На Херсонському напрямку противник обстрілював Херсон та інші населені пункти. Але наразі немає ознак наступу на Харків.

Успіхи Збройних сил України

Українська авіація провела удари по зосередженню противника. Протиповітряна оборона знищила одну керовану авіаційну ракету Х-59. Ракетні війська також завдали удари по артилерійському засобу та станції радіоелектронної боротьби.

Про основні стратегічні успіхи росіян на сході України немає жодної інформації. Заяви росіян про захоплення села Табаївка не підтверджено.

Противник продовжує намагатися прорвати оборону наших військових на лівобережжі Дніпра, але його атаки не успішні.