Як позбутися неприємних запахів у помешканні ‒ прості й дієві способи

Неприємні запахи можуть мати різне походження, тому їх необхідно розбиратися за допомогою різних методів.

Окрім провітрювання, існує багато ефективних способів зробити повітря у приміщенні свіжим. Декілька порад зібрано Gazeta.ua.

"Насамперед, потрібно постійно робити вологе прибирання. Частіше виносьте сміття, протирайте кухонні та побутові речі. Чистіть лотки домашніх тварин", - радять експерти.

Найчастіше неприємні запахи виникають на кухні. Тому важливо увімкнути витяжку під час приготування їжі і провітрити кухню після цього. Також можна часто прати кухонні фіранки і проводити регулярне прибирання холодильника.

У ванній кімнаті завжди є висока вологість, тому там може з'являтися неприємний запах. Щоб позбутися від зайвої вологості, можна розставити ванну кімнату невеликі ємності з сіллю або таблетки активованого вугілля. Щоб уникнути появи грибка, рекомендується протирати стіни ванної розчином води з содою.

Запах тютюну може впитатися в різні тканини, штори, одяг та меблі. Щоб позбутися від цього запаху, можна додавати кілька крапель нашатирного спирту в воду під час прибирання. Також можна запалити ароматичні свічки.

Запах тютюну добре поглинають цитрусові шкурки, зерна кави та чорний чай у пакетиках. Їх можна розкласти у різних частинах квартири.

Щодо запахів, які залишають домашні тварини, важливо часто прибирати лотки і щомісяця мити їх проточною водою. Для виведення специфічного запаху можна використовувати рідину для чищення унітазів. Якщо тварина помилково вибрала килимове покриття, його можна протерти рідким мило з содою та пропилососити або змочити ганчіркою через годину.

Генеральне прибирання в оселі перед зимовими морозами

Восени важливо підготувати помешкання до зими. Всі роботи, пов'язані з прибиранням, слід виконати до появи перших мінусових температур.

Виведення плям від кави, какао чи шоколаду

Деякі плями, зокрема від кави, какао та шоколаду, можуть бути дуже впертими. Є кілька ефективних способів, які допоможуть вивести такі плями.

"Нашим експертам вдалося зібрати кілька дієвих порад, щоб ви змогли ефективно вивести плями від кави, какао та шоколаду", - повідомляють в Gazeta.ua.