Як позбутися неприємних запахів у пральній машині - корисні поради

Як позбутися неприємного запаху у пральній машині

Чистити пральну машину потрібно регулярно. Це дозволить не лише позбутися неприємних запахів, які часто виникають у пралці, а й продовжити термін служби машини.

Для очищення підійдуть як спеціалізовані засоби, так і продукти, які завжди є під рукою. Основні методи чищення пральної машини зібрала Gazeta.ua.

Найчастіше неприємний запах у пральній машині виникає через цвіль, яка може утворитися в барабані. Утворюється вона через те, що барабан пралки не провітрюється і в ньому застоюється волога. Щоб цього не допустити, потрібно провітрювати барабан кожного разу після прання. Не слід зачиняти дверцята машинки, поки волога не висохне.

Неприємний запах у пралці може також виникати через зберігання у барабані брудної білизни, прання твердою водою та використання неякісних мийних засобів. Крім того, серед причин - неправильне налаштування машини та часте прання на низьких температурах.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щоб ліквідувати негарний запах у пралці, потрібно насамперед позбутися його джерела. Всю машину потрібно ретельно почистити, включно з фільтрами, місткостями для мийного засобу, зливом, шлангами та гумою-обмежувачем.

Після цього вже можна приступати до ліквідації неприємних запахів у барабані. Допомогти може сода. Насипте до лотків для мийних засобів дві чайні ложки харчової соди. Оберіть режим швидкого прання та ввімкніть пралку. Віджим вмикати не потрібно. Сода допоможе впоратись із неприємними запахами від плісняви та цвілі.

Можна також використати лимонну кислоту. Окрім запахів вона ще й допоможе позбутися накипу в машині. Потрібно до місткості для порошків насипати 100 грамів лимонної кислоти. Машинку увімкнути в режимі прання на високих температурах. А перед тим, як пралка буде готова зливати воду, її треба поставити на паузу та потримати так приблизно годину. Потім знову увімкніть пралку й злите воду.

Непогано справляється із неприємними запахами у пральній машині оцет. Одну його склянку налийте у місткість для гелів та порошків, оберіть у машинці режим з температурою в 90 градусів. Перед полосканням потрібно зупинити машину й залишити так на кілька годин. Після цього слід увімкнути додатковий режим полоскання.

Давні методи боротьби з неприємним запахом

Прання речей з сіллю є давнім методом господинь, який мало хто зараз пам'ятає та використовує. Однак він досить результативний, оскільки може вирішити низку проблем.

Багато хто вже звик до такого винаходу цивілізації, як пральна машинка. З її допомогою можна випрати будь-які забруднення, не витрачаючи на це час і сили. Однак навіть за наявності подібної техніки можна зіткнутися із ситуацією, коли краще вдатися до ручного прання або інших хитрощів. Все це потрібно, щоб уберегти одяг і машинку. Після такого прання одяг може стати непридатним для використання, а техніку потрібно буде ремонтувати.