Як працювати після ночі без сну

Існують різні способи, як привести себе до тями й почати працювати після короткого сну та неспокійної ночі.

Варто бути на світлі. Сідайте біля вікна, гуляйте під сонцем. Сонячне світло провокує вироблення серотоніну, який надає нам енергію. Про це пише кандидатка психологічних наук Олена Любченко у Facebook.

Перебування на вулиці теж вгамовує нервову систему.

Зранку спробуйте контрастний душ, руханку, асану "собака мордою донизу". Понюхайте корицю чи м'яту, випийте води, з'їжте жменю горіхів. А от секс, тренування, надмірний обід, важка та кропітка інтелектуальна робота у такому стані лише поглинають енергію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Не їжте фастфуд. Швидкі вуглеводи дадуть "швидку" енергію, яка швидко закінчиться. Ви будете відчувати себе ще більш виснаженими.

"Найкраща їжа в стані "після ночі з ракетами" поживна, тепла, насичена нутрієнтами. Здоровий білок (риба, курятина), доповнений клітковиною (салат) і корисними вуглеводами (смачний хліб, хумус, ваша улюблена крупа)", йдеться у матеріалі.

Кавою зловживати не варто. Згідно з дослідженнями, кофеїн здатен пригнічувати апетит, вам це не потрібно. Примушуйте себе з'їсти хоча б щось кожні 3−4 год.

Чудово допомагає power nap сон після обіду протягом 20−25 хв у комфортному середовищі. Можна просто полежати 20 хв, слухаючи власне спокійне дихання. Це надасть енергії на решту дня.

Недосипання може сприяти виникненню вісцерального жиру, який у народі називають "пивним животом".

Зв'язок між ним та тривалістю сну встановили вчені. Нове дослідження опублікували в журналі Sleep Medicine.

Вчені дійшли висновку, що на годину менше сну щодоби може призвести до загального збільшення маси вісцерального жиру приблизно на 12 г. Тож спати потрібно від 7 до 8 год.