Як правильно заряджати смартфон: поради, які продовжать термін "життя" батареї

Смартфон став одним з головних пристроїв в нашому повсякденному житті. Під час війни питання підтримки зв'язку з рідними і близькими стає особливо актуальним.

Телефон повинен завжди бути в робочому стані. Однак не всі власники смартфонів уважно ставляться до правильної експлуатації гаджетів, через що у них виникає низка проблем, особливо з акумулятором (батареєю). Gazeta.ua розповість, як правильно заряджати смартфон, щоб продовжити термін служби акумулятора.

Не розряджати смартфон повністю

Повна розрядка батареї смартфона негативно позначається на його роботі у довгостроковій перспективі.

Шкідлива саме постійна розрядка пристрою до 0%. Крім того, навіть просто знаходження у розрядженому стані шкодить телефону. Максимум, до якого можна безпечно розряджати смартфон, це 20%. І навіть якщо ви залишаєте старий телефон у себе просто на зберігання, то іноді потрібно його заряджати.

Як найкраще заряджати смартфон, щоб продовжити термін служби акумулятора

На просторах інтернету можна зустріти безліч порад про правильну зарядку смартфона.

Наприклад, літій-іонна батарея здатна підтримувати свою працездатність близько 500 циклів повної зарядки від 0 до 100%. Термін служби акумулятора може зрости в три рази в тому випадку, якщо його розряджати і заряджати циклами по 50%. Тож для максимального продовження терміну дії батареї можна постійно підтримувати заряд на рівні 40-80%.

Однак кращий варіант, щоб батарея була зарядженою завжди на 50-70%. Потроху заряджайте смартфон протягом дня, тоді ваш акумулятор прослужить набагато довше.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Регулярно заряджайте смартфон

Сучасні телефони оснащені функцією нагадування користувачам про необхідність заповнення запасу батареї. Включається вона, як правило, на 15-20% заряду. І це не просто так.

Річ у тому, що смартфони краще працюють і довше зберігають властивості батареї, коли заряд поповнюється регулярно і в межах середніх значень.

Тому на питання як не зіпсувати батарею в телефоні можна відповісти просто: не опускайте до 0% і не заряджайте до 100%.

Якщо ваш смартфон постійно заряджений на максимальному рівні до 100%, структура акумулятора лише зношуватиметься.

Не заряджайте ваш смартфон всю ніч

Дуже поширеною помилкою є залишати смартфон підключеним до кабелю на всю ніч. Таким чином ви помітно скорочуєте час роботи акумулятора. І це також стосується абсолютно нового мобільного телефону.

Повторне повне заряджання протягом кількох годин може пошкодити акумулятор, особливо в довгостроковій перспективі. Не кажучи вже про те, що вночі пристрій може перегрітися, тоді ви пошкодите деякі його внутрішні компоненти. Найкраща практика ніколи не заряджати мобільний телефон довше 2 годин.

Старайтеся не використовувати дуже дешеві зарядні пристрої

Якщо ви не маєте оригінального зарядного пристрою, то зараз існують якісні замінники. Проте й на ринку є чимало ненадійних чи дешевих моделей. Саме такі пристрою можуть серйозно нашкодити акумулятору телефона, тому остерігайтеся їх.

До скількох відсотків потрібно заряджати новий телефон

Новий смартфон відразу після придбання потрібно включити і розрядити до нуля. Вимкнений телефон ставлять на зарядку та заряджають до 100%. Після повної зарядки його вмикають і знову використовують до повного вимкнення.

Після цього він знову ставиться на зарядку. Усього така процедура має бути здійснена не менше 3 разів. Оптимальний варіант розрядити та зарядити гаджет не менше п'яти разів.

Такий спосіб дозволить відкалібрувати ваш пристрій, щоб отримати максимальний обсяг автономної роботи батареї. Таким чином, можна максимально продовжити термін служби батареї.

Якщо ви стали помічати, що смартфон став заряджатися набагато повільніше, не поспішайте купляти нову батарею.

Причин того, що гаджет став довго заряджатися, може бути безліч. І це не завжди залежить від зносу акумулятора. Gazeta.ua розгляне найпоширеніші з них і допоможе вирішити причину "довгої зарядки".