Як правильно зберігати новорічні прикраси ‒ корисні поради

Розлучатися з ялинкою та новорічними прикрасами завжди трохи сумно. Але не варто занадто жалкувати - вже наприкінці року вони знову тішитимуть вам очі й зігріватимуть серце.

А щоб ялинкові прикраси добре збереглися й були наче нові, Gazeta.ua зібрала кілька порад.

Збираючи іграшки з ялинки, потрібно спочатку відкласти в бік фігурні й крихкі. На дно ящика покладіть кілька шарів паперу або кухонні рушники.

Першим шаром покладіть більші іграшки однакової форми. Поверх них застеліть папір. А зверху укладаються іграшки, що б'ються і мають нестандартну форму. Перед закриттям коробки застеліть іграшки папером. Ексклюзивні або колекційні іграшки краще зберігати в індивідуальному пакуванні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Перед тим, як укладати на зберігання скляні іграшки, потрібно зробити ревізію. Прикраси, які мають сколення, краще відразу викинути. Решту треба обгорнути папером і укласти у ящик з перегородками. Краще скляні іграшки зберігати у твердих коробках і ящиках. Водночас місткості не повинні деформуватися, а іграшки тертися одна об одну.

У зберіганні гірлянд головне, щоб дроти не сплуталися, а лампочки залишились цілими. Тому гірлянду краще намотувати на картон, шматочок деревини або вішалку для одягу. Скручувати гірлянду краще по спіралі, дотримуючись черговості витків і розправляючи лампочки. Зібрану гірлянду можна укласти на зберігання разом з іншими іграшками.

Збереження різдвяних вінків

Різдвяні вінки зазвичай мають об'ємну форму, компактно упакувати їх не вийде. А зберігати їх потрібно так, щоб не потрапляв пил, бо промити або випрати їх потім не вийде. Тому для зберігання вінків краще використовувати харчову плівку або паперовий рушник. Обгорнутий вінок треба підвісити на гачок або покласти в індивідуальну коробку.

Протягом року ялинкові прикраси не потрібно перебирати і бажано не переносити з місця на місце. Тому відразу обирайте місце, де вони пролежать до наступного нового року.

Головня новорічна ялинка України потрапила до рейтингу найкращих у світі. Побачити святкове дерево можна на Софійській площі в Києві. Відповідний рейтинг опублікувало видання BBC.

12-метрову українську "Ялинку незламності-2023" прикрасили майже 1000 жовто-блакитними орнаментами минулих років, білими голубами й зображеннями архангела Михаїла, захисника Києва.